Mounta!n OS

Hierbij mijn Linux (Mounta!n OS) distro gebouwd onder Lubuntu. Mijn doel hier mee is om nieuw licht te laten schijnen tussen windows en mac os.

Door een operating system te maken die letterlijk 'plug and play' is. En daarmee de nieuwste technologie gebruikt zoals dynamische drivers. Doormiddel van deze nieuwe distro wil ik een 'easy to learn' en veel mogelijkeheden geven aan de gebruiker.

Probeer de Mounta!n OS Gratis uit en kom in de credits van deze os! Als je wil helpen door Mounta!n OS uit te proberen en een tip te sturen via de contact pagina zou het mij echt super veel helpen! ヾ(。・ω・)シ (en dan bedoel ik ook echt alles wat je nodig heb in een OS en wat jij handig vindt)

Je kunt deze operating system uittesten zonder je computer te formatteren. Daarnaast kun je onder het testen ook er voor kiezen om de operating system te installeren. (permanent installeren wordt enkel voor nu niet geadviseerd vanwege de beta stage en bugs)

Volg de stappen hier onder om Mounta!n OS te proberen op jouw pc!

Je kunt met Mounta!n OS ook je bestanden redden mocht je windows niet meer starten. Hou er wel rekening mee dat je niet op je windows schrijf dingen aanpast, dit kan leiden tot een corrupte windows.

Wat heb je nodig?
(USB van minstens 2 gig die HELEMAAL leeg kan en een Windows pc)

  • Stap 1: Download het "OS" en RUFUS om het op je usb te zetten.
  • Stap 2: Zorg er voor de je usb helemaal leeg is en Open RUFUS.
  • Stap 3: ZORG ERVOOR DAT DE JUISTE USB IS GESELECTEERD en druk op het schrijf icon in RUFUS en selecteer de Mounta!n OS iso.
  • Stap 4: Alles zal als het goed is zich aanpassen aan de ISO druk nu op start.
  • Stap 5: Bij ISO Hybrid Image Detected, kun je op ok drukken.
  • Stap 6: Druk nogmaals op ok om het overzetten te starten!
  • Stap 7: Zodra dat klaar is, herstart je pc met de usb in je pc.
  • Final: Als het goed is zal hij automatisch moeten starten naar Mounta!n OS! gefeliciteerd! (als je pc dat niet doet gebruik dan de bios booten via usb)

Als je weer terug wilt naar je oude OS, sluit je computer af en haal vervolgens de usb eruit.

Je kunt ook natuurlijk een Virtual-Box aanmaken om het te proberen! selecteer dan de Ubuntu preset.